Vulkaan in Jurassic World: Fallen Kingdom?Hold on to your butts.

Het gericht doet al een tijdje de ronde, maar Fallen Kingdom-producer Frank Marshall bracht onlangs het verlossende woord: Er gingen al langer fantheorie├źn op dat JW2 vulkanische activiteit zou bevatten, maar nu weten we het dus 100 procent zeker.

Als Fallen Kingdom zich (deels) afspeelt op Isla Nublar, zou de vulkaan in kwestie wel eens Mount Sibo kunnen zijn. De vulkaan bevindt zich in het noorden van het eiland en voorziet via geo-thermale energie 65 procent van de plaatselijke stroom.


Voor het originele artwork van Jurassic World werden vaker vulkanen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan dit concept, de parkbrochure, website en in-universe kaart (zie boven). 

Aangezien JW en JW2 deel zijn van een voorzichtig geplande trilogie, is het niet vreemd dat de vulkaan opzettelijk werd getoond in de eerste film om later een grotere rol te gaan spelen.

Waarom de vulkaan na zoveel tijd plots actief wordt, blijft voorlopig koffiedik kijken. Waarom zou John Hammond een park bouwen op Nublar als Sibo echt een bedreiging is? Het is natuurlijk mogelijk dat InGen het vulkanische ecosysteem uit balans bracht door de geo-thermale energie te gebruiken/misgebruiken. 

Op antwoorden zullen we nog even moeten wachten!

Reacties

Populaire posts