Jurassic Sparknotes | Jurassic Park - Puntarenas


Bij de eerste tekenen van de fractale grafiek ziet men weinig aanwijzingen voor de onderliggende wiskundige structuur.

Hoog tijd om Michael Crichtons klassieker Jurassic Park nog een keer van onder het stof te halen voor een goeie ouwe diepte-analyse. Beginnen doen we bij het begin: Puntarenas, het tweede hoofdstuk van de eerste cyclus.


In Puntarenas haasten de Bowmans zich naar het Clínica Santa Maria in, je raad het al, Puntarenas. Tina's linkerarm is bedekt met bloed en schuimig speeksel. De kleine beettekens kunnen helaas niet worden geïdentificeerd, en de beschrijving die Tina geeft van de dieren, zorgt alleen maar voor verwarring. Dr. Guitierrez, een onderzoeker aan het Reserva Biológica Carara, heeft geen weet van drietenige hagedissen die mensen aanvallen. Hij herinnert zich wel een incident in Amaloya (zo'n 100 kilometer van Cabo Blanco) van een hagedis die een baby had gebeten in z'n wiegje, maar een aanval als die op Tina kan hij niet plaatsen. Guitierrez identificeert het dier als een Basiliscus amoratus.


Het Carara Reservaat is een regenwoud bij de kust van Costa Rica. Het was oorspronkelijk een biologisch reservaat, maar kreeg in 1998 de status van nationaal park. Carara ligt 48 kilometer ten westen van San José en is 52 vierkante kilometer groot.

Carara (rood) en Cabo Blanco (blauw)

Basiliscus amoratus is een fictief soort hagedis. Basiliscus is een echt hagedissengenus, met vier gedocumenteerde soorten tot dusver Basiliscus basiliscus, Basiliscus galeritus, Basiliscus promifrons en Basiliscus vittatus. Sommige basilisken kunnen zich bipedaal voortbewegen.

Basiliscus basiliscus.

Dit hoofdstuk wordt volledig aan de kant geschoven in de films.

Eerste cyclus: Bijna een paradijs ... Puntarenas ... Het strand ... New York ... De aard van de gegevens.

Reacties

Populaire posts