Boek: The Lost World


De afgelopen week moest The Lost World (1995) van Michael Crichton er nog een keertje aan geloven. Het is de sequel van Jurassic Park (1990), en meteen ook de enige sequel die Crichton ooit schreef. Dat deed hij onder lichte druk van JP-regisseur Steven Spielberg. Deze laatste wilde nieuw materiaal om zich op te baseren voor het vervolg van monsterhit Jurassic Park, die op de wereld werd losgelaten in 1993 en als snel uitgroeide tot een globaal fenomeen.


Crichton zou aanvankelijk weigeren om The Lost World te pennen, maar uiteindelijk gaf hij dan toch toe.

Van zodra het boek was afgewerkt, zette Spielberg de pre-productie voor The Lost World: Jurassic Park in gang. Hij baseerde zich voor de film losjes op het bronmateriaal van Crichton om in 1997 het tweede deel in de JP-franchise uit te brengen. 


Hoewel rockster/wiskundige Ian Malcom sterft aan het einde van het eerste boek, keert hij op miraculeuze wijze terug in The Lost World. Net zoals uiteindelijk in de film, is het Malcolm en niet Grant of Ellie, die het verhaal aanstuurt.

Muldoon shouted, "They've already taken off Hardin and some workmen. Hammond had an accident. Found him on the hill near his bungalow. Must have fallen.""Is he all right?" Grant said."No. Compys got him.""What about Malcolm?" Grant said.Muldoon shook his head.
... 
Under the circumstances, the government was not disposed to release survivors in a hurry. They did not een permit the burial of Hammond or Ian Malcolm. They simpley waited.

Het boek wordt gekickstart door geruchten van vreemde dierenlijken die aanspoelen op de kust van Costa Rica. 

Paleontoloog Richard Levine, een vriend van Malcolm, wil het hele zaakje uitzoeken en gaat naar een 'verloren wereld' van dinosauriƫrs op zoek. Hij ontdekt uiteindelijk InGens 'Site B' op Isla Sorna en vertrekt halsoverkop, teneinde op het eiland te arriveren voor de regering van Costa Rica het vernietigt. Het duurt niet lang voor niemand nog contact met hem heeft.

Wanneer Malcolm verneemt dat Levine vermist is, aarzelt hij niet om een reddingsmissie op te zetten. Zijn team? Ingenieur Jack Thorne, diens assistent Eddie Carr, en Dr. Sarah Harding, een dierengedragsspecialist.

De missie gaat helaas niet zoals gepland, onder meer omdat de louche geneticus Lewis Dodgson ook opduikt samen met zijn team.

Reacties

Populaire posts