Review: Stegosaurus JP.07


De Jurassic Park-franchise reikt verder dan boeken, films en games. Ook op het gebied van speelgoed en merchandise, worden JP-fans uitgebreid in de watten gelegd. De Electronic T-Rex JP.09 is de koning van de dino-jungle en kan tot 400 euro opbrengen op veilingsites. Let's dig.


De Stegosaurus JP.07 werd uitgebracht in 1993 en was in z'n eerste versie vergezeld van Collector Card #3, tot er in 1994 een lichtjes aangepaste doos kwam, en Kenner het figuur verkocht samen met Movie Collector Card #62.

Deze grote, vierpotige herbivoor meet ongeveer 20 centimeter en staat in een neutrale houding, buiten de rechterachterpoot dan, die lichtjes naar voor gekanteld staat. De kop staat naar links alsof het dier naar iets kijkt in die richting. Stegosaurus heeft geen beweegbare lichaamsdelen.

Net zoals de andere grotere modellen in deze lijn, heeft JP.07 'realistische' dinohuid, die zacht en flexibel is. Dit geldt voor het hele lichaam behalve de poten. De platen en spikes op de rug en staart zijn ook gemaakt van dit materiaal, hoewel dit in het echt botweefsel was.  De JP.07 draagt in totaal 10 platen. Deze zijn ongeveer driehoekig, met kleine groeven en vlekken op de zijkanten. 

De JP.07 heeft een erg groene kleur. De poten, buik, onderkant van de staart, zijkanten van de nek, de keel en de kop zijn lichtgroen. Dit in tegenstelling tot de platen, spikes en het meeste van de rug, die donkergroen zijn van kleur. De twee groentinten komen elkaar tegen op de flanken en vormen een mooie combinatie van lichtgroene lijnen en donkergroene vlekken in een onwillekeurig patroon.

Stegosaurus heeft niet echt een action feature buiten de dino-damage wound. Hoewel de doos 'whip action spike tail' vermeldt, is er niets ingebouwd om ook hier echt iets mee te doen. Aangezien er geen stegosaurus te zien was in Jurassic Park, moesten de designers van nul begint, en dat is ook te zien aan dit figuur.

Reacties

Populaire posts