Bayona teaset FK-opening in 'Bond-stijl' + angstaanjagende tweede helft met een geheime dino


Gisteren werd de jongste editie van Empire op de wereld losgelaten. Daarin kon je een gloednieuw artikel terugvinden over Jurassic World: Fallen Kingdom, inclusief een nieuwe still van de film (zie boven).

Het beeld toont een Carnotaurus die een Gyrosphere binnenkijkt waarin personages Claire Dearing en Franklin Webb (Justice Smith) zich verschuilen. Jurassic-fans willen de Carnotaurus a lang in een Jurassic-film zien, zeker omdat hij een verschijning maakt in The Lost World van Michael Crichton. In het boek kan de Carnotaurus zich camoufleren zoals een kameleon en, zoals twitteraar jaros428 heel goed opmerkt, lijken de ogen van de FK-Carnotaurus inderdaad heel erg op die van een kameleon.

Dit betekent natuurlijk niet dat we in Fallen Kingdom een Carnotaurus te zien krijgen die zich kan camoufleren. Deze eigenschap werd eerder al bedeeld aan de Indominus Rex in Jurassic World. Desalniettemin blijven de kameleon-ogen een leuke knipoog naar de Carnotaurus van in het boek.Het artikel bevat trouwens nog veel meer dan de nieuwe still, waaronder een paar nieuwe quotes van regisseur J.A. Bayona over de richting van de film.


"We are starting with a massive action piece that feels like a James Bond prologue", teases Bayona. "And in the center there is the biggest set-piece ever done for a Jurassic movie."

Het artikel onthult verder dat na het verhaal na het 'biggest set-piece ever' (overduidelijk de vulkaanuitbarsting op Isla Nublar) verdergaat op het vasteland in de tweede helft van de film. Hier krijgen we de typische horrorstijl van Bayona te zien, en de film zal meer claustrofobisch aanvoelen. Het artikel stelt dat de ervaring van Bayona met spookverhalen zal lonen met een mysterieuze nieuwe dinosaurus (Indoraptor?), maar veel details geeft hij niet vrij:


"You will see," the director laughs. "Every movie has its star dinosaur, and this is the one people will remember."

Wat denk jij van de nieuwe informatie over Fallen Kingdom? Laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts