Funko deelt Jurassic Park Pop! Toys-lineupOm de Pop!-figuren van Funko kun je niet heen. Deze toys zijn er voor nagenoeg elk populaire property, dus het is niet meer dan logisch dat nu ook Jurassic Park aan de beurt is. Een paar maanden geleden deelde Universal Pictures het heuglijke nieuws dat Funko de Jurassic World-licentie had gekregen. Daaronder vallen alle vijf de films.

Sinds toen zijn de lineups online verschenen. Deze zijn sowieso veelbelovend, al missen ze één cruciaal karakter, namelijk Laura Derns Dr. Ellie Sattler. Een gemiste kans, zeker aangezien Ellie een van de leads is van de originele film. Zij is trouwens het enige lid van het originele trio dat ontbreekt. Dr. Ian Malcolm en Dr. Alan Grant krijgen namelijk wel figuren.

Jurassic Park creëerde een waanzinnig sterk personage met Ellie Sattler. Ze is een rolmodel voor jongens en meisjes, en dat is een hele prestatie, want het gebeurt niet vaak dat blockbusters kunnen inspireren met een sterke vrouwelijke lead. Het is dan ook bijzonder vreemd dat ze geen Funko POP!-figuurt krijgt, zeker nadat er zoveel te doen was rond #WheresRey.

The franchise is gekend voor z'n girl power, niet in het minst omdat alle dinosauriërs worden geboren als vrouwtjes (tot ze dat natuurlijk niet meer zijn). Tel daarbij sterke vrouwelijke leads als Sarah Harding (gespeeld door Julianne Moore) en sterke bijpersonages als Lex, en het is geen verrassing dat de films mogen terugvallen op een grote vrouwelijke fanbase. Zo'n 48 procent van het box office-publiek in het openingsweekend was vrouw.

Dit is (voorlopige- lijst van Jurassic Park POP!-figuren die volgend jaar worden uitgebracht naar aanleiding van de 25e verjaardag van Jurassic Park:

Dr. Ian Malcolm – $14.99
Dr. Alan Grant – $14.99
John Hammond – $14.99
Dennis Nedry – $14.99
Velociraptor – $14.99
Dilophosaurus – $14.99
Tyrannosaurus Rex – $14.99
Jurassic Park Jeep Vehicle – $34.99

De lineup komt uit op 15 maart 2018. Voorlopig zijn er geen beelden voorhanden. Deze kunnen echter niet lang meer uitblijven, dus blijf ons volgen!

Hopelijk is dit een foutje dat nog wordt rechtgezet. Het is trouwens ook perfect mogelijk dat Ellie nog aan de listing wordt toegevoegd op een later moment.

Reacties

  1. Leuk artikel en leuke site! De Jurassic Park Funko Pop's zullen zodra ze te koop zijn verkocht worden bij Filmspullen.nl (https://www.filmspullen.nl/funko). Wij zijn namelijk ook enorme Jurassic Park fans!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Dan ga ik in april zeker je shop in de gaten houden ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts