Kende je deze deleted scenes van Jurassic Park al?


Jurassic Park is een iconische film. Regisseur Steven Spielberg leverde een meesterwerk af: 127 minuten spanning, suspense en fantastische visuele effecten. Tijdens de opnamen en de post-productie, heeft Spielberg een moeilijke evenwichtsoefening moeten maken, waarbij hij soms moeilijke keuzes moest maken. De onderstaande scènes haalden het niet.

Het opgravingsterrein

In het originele script ging er normaal meer achtergrond zijn rond Dr. Grant en Ellie op het opgravingsterrein. Hun romantische relatie ging een beetje meer worden opgehelderd en er ging ook meer discussie zijn rond de intelligentie van Velociraptors. Deze scène werd waarschijnlijk geschrapt omwille van pacing.
Reis naar het eiland

In de comic book-versie van Jurassic Park, is er meer dialoog tussen Ian Malcolm, Dr. Grant en Ellie. Als Malcom wordt gevraagd waarom hij denkt dat het project op het eiland zal mislukken, zegt hij: 'Hammond's project is an apparently simple system, but chaos theory explains that simple systems will inevitably produce complex behavior.' Dit werd niet meegenomen in het uiteindelijke script.
Ellie en het blad

In de Jurassic Park-trailer zat een korte scène waarin Ellie het blad van een plant grijpt. Hoewel ze er later in de film over praat, zit het niet in de uiteindelijke film.


Ellie stares off to the right, fascinated by the thick tropical plant life around them. She tilts her head, as if something’s wrong with this picture.
She reaches out and grabs hold of a leafy branch as they drive by, TEARING it from the tree.


Ford Explorers uit de garage

Er is een geschrapte scène die twee Ford Explorers toont terwijl ze uit de garage komen achteraan het bezoekerscentrum. De wagens rijden traag in een halve cirkel en houden halt bij het tour-gezelschap. De andere helft van deze scène is beschikbaar op de DVD, maar toont niet vanwaar de wagens komen.


Two modified Ford Explorers leap up out of an underground garage beneath the visitor’s center. They move quietly, with a faint electronic HUM, and straddle a partially buried metal rail is the middle of the road. They pull to a stop where the group is gathered.


Het labbezoek

Wanneer Dr. Grant de deur van het lab probeer te forceren, probeert Gennaro Hammond ervan te weerhouden hen in het lab te laten. Er was ook meer dialoog tussen Malcolm en Ellie over waarom het park gedoemd is om te mislukken.
Het dino-ei

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de groep de geboorte van een Triceratops zou meemaken, maar dit werd later veranderd. Zo creëerde Spielberg een naadloze overgang naar het Velociraptor-hok.
Waarom zijn Lex en Tim hier?

Er is een scène waarin John Hammond uitlegt aan Dr. Grant, Ian Malcolm en Ellie waarom Tim en Lex aanwezig zijn op het eiland. Hij zegt dat hun ouders een scheiding aan het uitvechten zijn en dat hij graag zou hebben dat de groep begrip toont. Hij zegt 'Have a heart, gentlemen. Their parents are getting a divorce and they need a diversion. Maybe they'll get you into the spirit of this place.' Deze scène werd effectief gefilmd en is te zien in behind-the-scenes-beelden.

De zieke Triceratops

Er zou oorspronkelijk meer uitleg zijn over waarom de Triceratops ziek werd. Tim ging ronde stenen vinden in de buurt van de West-Indische seringen, waarop Ellie suggereerde dat de Trike de stenen at om zijn eten te vermalen, en dat hij tegelijkertijd de giftige bessen binnenkreeg. Deze uitleg komt overeen met die van in het boek, hoewel het daar ging om een Stegosaurus en niet om een Triceratops.
Held Ian Malcom

In een interview met de Director-special van Encore Movie Network, verklapte Jeff Goldblum dat Ian Malcolm normaal gezien bang zou weglopen van de Tyrannosaurus, maar dat hij Spielberg wist te overtuigen om zijn personage net iets heldhaftiger te maken. Hij zou uiteindelijk het dier afleiden met een vuurpijl.

Beweegredenen

Nadat Dr. Alan Grant en de kinderen wisten te voorkomen dat ze verpletterd werden door de Ford Explorer, waren er verschillende versies voor het trio om de jungle in te gaan. Grant overtuigt Lex dat ze veel veiliger is in het gezelschap van hem en Tim. In een andere versie wordt onthuld dat Grant een kaart heeft van het eiland, wat verklaart waarom hij de weg kende naar het bezoekerscentrum.
Rondtrekken op het eiland

Volgens enkele productiestills zou de trektocht van Dr. Alan Grant en de kinderen oorspronkelijk veel langer zijn geweest.
'River Adventure'

In het boek zat een scène waarin Dr. Grant, Tim en Lex via een raft over een rivier reizen. Dit werd gedeeltelijk gefilmd, maar werd uiteindelijk geschrapt aangezien het te duur was en te veel tijd in beslag nam. Schrijver David Koepp zei ooit over de scène:


I never wanted the raft sequence. It seemed to me at certain points in the book that we were being taken on an obligatory tour past every dinosaur the park had to offer. My feeling was that once the park broke down there should be total chaos. I thought the raft trip was rather redundant. So for me, it was an easy cut to make, especially because it would have been so monstrously expensive.

Er waren verder plannen om andere scènes van op het raft te filmen, zoals bijvoorbeeld het stuk met de slapende Tyrannosaurus en het stuk waarin de groep zich verbergt achter een waterval, maar dat gebeurde uiteindelijk pas in The Lost World en Jurassic Park 3.

Malcolm wordt weggedragen

In het script zit een scène waarin Muldoon en Ellie de geblesseerde Malcolm op een draagberrie door het gebouwtje droegen. Deze scène vindt plaats net nadat Ray Arnold naar het schuurtje vertrok om de stroom te herstellen.

Power shed

Er was een shot waarin werd getoond hoe Muldoon en Ellie moesten lopen om het schuurtje te bereiken. Dit kun je terugzien op de Beyond: Jurassic Park-dvd in de DVD-boxset.
Velociraptor grijpt Ellie

In de scène waarin Ellie het schuurtje binnenloopt om de stroom te herstellen, ging ze normaal worden gegrepen door een Velociraptor. In de film verschijnt hij gewoon plots achter haar.
Raptor in de shed

Er is dialoog wanneer Ellie eindelijk Dr. Grant terugvindt nadat ze uit het schuurtje komt. Ze roept naar Grant dat hij naar de bunker moet lopen en vraagt waar de kinderen zijn.
125 EXT COMPOUND DAY
GRANT walks quickly down the narrow path towards Hammond’s compound, eyes darting from side to side, not exactly sure where he’s going. From far off, he hears someone SHOUTING to him. 
He turns. He sees ELLIE, standing outside the bunker. She’s waving to him, SHOUTING something too faint for him to hear. 
He furrows his brow and walks towards her. She SHOUTS louder. 
He walks faster. He’s closer now, and he can finally make out where she’s shouting. 
ELLIERun!
Grant takes off running towards her, not even looking back. He races up, and she runs into his arms.
ELLIE (cont’d)Where are the kids?!T-Rex breekt het Visitor Center


Er zijn sommige mensen die zeggen dat in de vroege screenings een scène zat waarin de Tyrannosaurus het bezoekerscentrum binnenvalt door een muur te breken. Dit is echter niet te zien op latere DVD-releases.
Alternatieve eindes

Er waren twee aparte eindes gepland voor de Tyrannosaurus uiteindelijk de raptors zou doden in het bezoekerscentrum. Dr. Drant zou eerst de raptors verpletteren met het dinoskelet. In een andere versie ging Hammond de raptors neerschieten voor ze de overlevende aanvielen. Regisseur Steven Spielberg vond uiteindelijk dat de Rex de echte ster was van de film, en daarom veranderde hij het einde.
With the raptor in hot pursuit, the kids and Grant come flying. Tim and Lex jump over the railing, leaping onto the skeletal display. Grant goes for the stairs, jumping down them three at a time.
The raptor goes after the kids, scrambling over the balcony onto the display. The kids scamper down the display, knocking paint cans and tools off the scaffolding as they go. The raptor is just one beatbehind, and his snarling face is splashed with red paint as he chases.
The kids burrow into the rib cage of the Rex. They break off floating rubs and hurl them back at the raptor. The raptor is undeterred, closing the gap on the kids. 
The kids are stuck at the end of the rib cage – it’s closed off by the skeleton and they can’t break through. They’re imprisoned. The raptoris pushing through the rib cage, bones crackling as it goes. 
Grant leaps up the scaffolding, grabs a beam, swings his weight onto it, and slams it into the T-Rex’s neck. The neck shatters and the massive head of the T-Rex drops free. 
It falls directly onto the last raptor, squashing him flat. Dead. 
GRANT
(grimly)
And then there were none.

Reacties

Populaire posts