Dinosaur Protection Group beantwoordt vragen/creëert nieuwe mysteries!


Wat bekofstoofde InGen zoal na het Jurassic Park-incident?

Naast de tweede trailer voor Fallen Kingdom die uitkwam tijdens de Super Bowl, werden we recent ook gezegd met de Dinosaur Protection Group-marketingwebsite. Deze staat boordevol nieuwe informatie en beelden. DPG is een fictieve organisatie die werd opgericht door Claire Dearing (Bryce Dallas-Howard) en in de sequel een belangrijke rol zal spelen. Het is als het ware het platform dat Claire gebruikt om goodwill en financiële steun te winnen met als doel de dino's op Isla Sorna te redden van uitsterving.

De ambitie van Claire is niet alleen gebaseerd op een empathische band met dieren in nood, maar ook op de morele verantwoordelijkheid die 'scheppers' hebben ten opzichte van hun 'creaties'. DPG poneert dat mensen verantwoordelijk zijn voor leven dat ze creëren, in goede en slechte tijden, en dat het hun plicht is om de dieren te redden via overplaatsing of op een andere manier.

Het 'in-universe' motief van de DPG-website is om de wereld te sensibiliseren. Niet alleen over de creatie van prehistorisch leven middels de-extinctie, maar ook over de manier  van werken van InGen, en welke gevolgen de daden van het bedrijf zoal hebben teweeggebracht.


Een nieuwe DPG-update die vandaag werd geplaatst, gaat daarin heel ver. Ter kadering van de situatie: na het San Diego-incident in 1997, werd de Gene Guard Act in het leven geroepen in samenwerking met InGen. De wet gaf bestaande dino's dezelfde rechten als 'natuurlijke' bedreigde diersoorten, beschermde het eiland van outsiders, en maakt het illegaal om uitgestorven prehistorische fauna terug tot leven te brengen.

De wet kwam er voor de dood van John Hammond, die met zijn bedrijf helemaal de ethische toer opging. De restricties bleven gelden zelfs toen Masrani Global het bedrijf overnam in 1998, maar later werd ontdekt dat het bedrijf gewoon z'n gangen ging lang voor de sancties werden tenietgedaan in 2003. Noot: later zou blijken dat de sancties ongedaan werden gemaakt op basis van omkoping.Inbreuken op de Gene Protection Act begon amper 100 dagen na de overname van InGen door Masrani Global. Het resultaat? De creatie van de Spinosaurus, Ankylosaurus, Ceratosaurus en Corythosaurus* (allemaal nieuwe soorten die voor het eerst hun opwachting maakten in Jurassic Park 3).

Wel vreemd is dat de Ankylosaurus in JP3 verschilt van degene die we zien in Jurassic World, maar daar kunnen andere verklaringen voor zijn. De gelekte documenten zijn van 1997, voor de acquisitie; elke nieuwe dino-variant die we zagen in JW en die niet illegaal gekloond is, werd gecreëerd na 2003.*Wat DPG ook zegt, de Corythosaurus werd niet illegaal gekloond. Hij bestond al op Isla Sorna voor de Gene Protection Act. Je kon hem zien als deel van de soortenlijst in The Lost World: Jurassic Park.

De documenten hebben het ook over het zich voortplantende Velociraptors en gaan er, net zoals Alan Grant trouwens, van uit dat hier kikker-DNA mee gemoeid is. Er wordt melding gemaakt dat ook de Stegosaurussen, Triceratopsen, Tyrannosaurussen, Gallimimussen en Pteranodons zich voorplanten, en het is meer dan waarschijnlijk dat verschillende andere soorten dat ook deden.

De leak heeft het niet over de Proceratosaurus, die zowel op de Jurassic Park-kaart te zien was én die werd gestolen door Dennis Nedry. Dit kan een foutje zijn van InGen, of het werd geschrapt uit het document om andere redenen. Ook de verschillende sub-soorten van Velociraptor, Brachiosaurus en Pteranodon die te zien waren tijdens JP3, werden niet verklaard.De laatste blog-update van DPG blijft vaag over de status van Isla Sorna, hoewel wordt gealludeerd dat InGen zogezegd alle dino's had verhuisd naar Isla Nublar. Aangezien eerdere DPG-updates stellen dat de enige uitgestorven soorten Metriacanthosaurus en Edmontosaurus zijn, waar bevinden de andere soorten zich dan?

Er valt nog veel meer te ontdekken op de Dinosaur Protection Group-website, zoals populatie-tellingen tussen 1993 en 1997. Ook de creatie van Dimorphodon en Allosaurus, zou al in langer geleden in gang zijn gezet door InGen.

Ga zeker de website checken en laat ons weten wat jij vind van deze updates!

Reacties

Populaire posts