Tie-in app van Mattel voor Jurassic World uitgebracht, onthult nieuwe en oude dino's


De laatste dagen kregen we een nieuwsgolf over ons heen, en nu zijn er weer Jurassic-geheimen onthuld!


Mattel onthulde zonet de Jurassic World Facts App voor iOS (Android zal waarschijnlijk snel volgen), en daarmee ook nieuwe dino-soorten waarvoor we toys gaan krijgen! Voor zij die het concept niet kennen: elke Mattel-dino uit van de 'hoofdlijn' heeft een QR-code op z'n poten staan in de  vorm van een DNA-streng. Deze app laat toe om de soort te 'unlocken' en toe te voegen aan je digitale collectie, waardoor je vervolgens meer content kunt gaan ontdekken.

Er zijn onder meer quizzes en je kunt bijleren over elke soort, wat je toelaat om naar hogere levels te gaan en een dino-expert te worden. De app bestaat uit vier Isla Nublar-zones: de Carnivore Paddock, de Herbivore Paddock, de Aviary, en de Lagoon. Zelfs als je niet het toy in kwestie bezit, kun je nog altijd dino's previewen door er je fakkel op te richten. Dat leverde enkele mooie sneak peaks op van dingen die er nog aan zitten te komen!

Classics:
Sommige van de 'classic' dino's die van Mattel komen zijn de mannelijke Velociraptor van Jurassic Park 3, de Pachycephalosaurus van The Lost World, en de jonge Tyrannosaurus Rex van The Lost World. Aangezien je de dino's niet goed kunt zien voor je ze de fysieke toys hebt gekocht, is het niet gemakkelijk om te zien welke andere klassieke dino's nog in de mix zitten, maar er gaan geruchten dat je snel meer zal zien van de 'Legacy Collection' gebaseerd op de eerste drie JP-films.

Nieuw:
De release onthulde ook een paar nieuwe soorten, zoals de Proceratosaurus and Minmi (ook gespot op de Toy Fair), plus de Dimetrodon en Monolophosaurus. Noteer ook dat er een Spinosaurus-toy aankomt, hoewel het niet helemaal duidelijk is of het gaat om een nieuwe design, of als onderdeel van de Legacy collection. Deze soorten lijken deel uit te maken van het expanded universe, en zijn dus geen Fallen Kingdom-dino's.

Pachyrhinosaurus-vraagstuk:


Toen Fallen Kingdom nog in development was, werd de Pachyrhinosaurus getoond als een van de dino's. Het design is echter blijven evolueren totdat hij de Sinoceratops werd (hoewel de naam pas redelijk kort geleden veranderde). Alle Fallen Kingdom-merch dat het label 'Pachyrhino' droeg werd gewisseld naar 'Sinoceratops', maar er is een addertje:
Mattel en de Jurassic Facts App hebben hun Pachyrhino niet gebaseerd op het filmdesign, maar op de echte dino. Hoewel de Sinoceratops en andere kam heeft en een langere neushoorn, zoals je kan zien in de film, moest Mattel nog altijd de naamsverandering doorvoeren. Het is aannemelijk dat de app een update zal krijgen om de naam terug te veranderen naar Pachyrhinosaurus.

Variety:
De Jurassic Facts App pakt niet alleen uit met een hoop dino's, het biedt ook veel afwisseling binnen elke soort. In totaal kun je 11 Velociraptors, 3 verschillende Blue's, 6 verschillende Dilofosaurussen, 2 Baryonxy'en, 8 Gallimimussen, en meer bezitten! Hoewel sommige van deze toys alleen een ander kleurtje kregen, zijn andere volledig nieuw, en elk ervan heeft een verschillend in-game model.

Reacties

Populaire posts