Sam Neill stelt voor om Jurassic World: Dominon op te nemen 'Down Under'


Acteur Sam Neill stelt voor om de productie van Jurassic World: Dominion te verhuizen naar Nieuw Zeeland of Australië, zodat het filmproces kan worden versneld. In een recent interview met een Australische radioshow liet Neill zich ontvallen dat er al twee weken was ge-shoot tot het coronavirus roet in het eten kwam gooien. De cast en de crew zijn 'in de fridge now", zoals Neill het zelf zegt.

De acteur gaf ook prijs dat hij zijn delen voor de film zou opnemen in Londen, in de Pinewood Studios, maar dat hij meteen naar Nieuw Zeeland is gevlogen toen de shutdown van start ging. Aangezien de man niet zou willen dat de opnamen te lang stil moeten liggen, stelt hij voor om naar Nieuw Zeeland of Australië af te reizen en daar de opnamen sneller op te pikken dan in de UK het geval zou zijn.

Een move naar 'Down Under' voor Dominion zou niet zonder gevolgen zijn voor de productie. Ik weet niet of ik daar per se achter sta. Laat ons vooral de nadrukkelijk leggen op een goed verhaal, en geen film 'rushen' gewoon omdat we geen geduld kunnen hebben. Een sterk eindproduct is mijn grootste bezorgdheid, niet enkele maanden of een jaar vertraging.

Dominon ging in shutdown in het midden van z'n productie. Het ontwerpen van de dino's werd stilgelegd, het maken van de animatronics, de creatie van props en sets... Dominon zou meer animatronische dino's hebben sinds de originele Jurassic-films. Als de hele productie moet verhuizen, zal hierop ongetwijfeld worden beknibbeld om tijd en geld te besparen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de animatronics, maar ook voor de visie van Colin Trevorrow en de acteurs, die versneld de productie zouden moeten afwerken. Het VFX-team zou ook veel minder tijd krijgen in dat geval.

En ook veiligheid is natuurlijk een bezwaar. Acteurs die zes meter afstand moeten houden en zelfs simpele momenten als een kus die middels CGI moeten worden opgelost. Tel daarbij dat de maatregelen niet alleen de acteurs treffen, maar ook de crew, en je begrijp dat de productie trager zal verlopen met minder mensen, en ook meer geld zullen kosten. Aangezien Jurassic-films intens camerawerk vragen, lijkt me dat geen haalbare kaart. Het zou awesome zijn als de release date niet wordt uitgesteld, maar het is me de gezondheid en het welzijn van de crew niet waard, alsook de artistieke visie voor de film zelf. Het zou volgens mij veel beter zijn om pas terug op te nemen als het terug 'business as usual' is, met een uitgestelde release date helaas.

Het is trouwens nog niet eens zo nadelig om te wachten tot er terug mag worden gefilmd in Londen. Colin en de crew krijgen dan veel meer tijd om over het verhaal na te denken en het beter te maken. Scripts veranderen continu, en in de meeste gevallen in de goede richting. Zolang ze maar hun tijd nemen, en niet te veel gaan rushen. Al kan het natuurlijk interessant zijn om een deeltje van de productie vervroegd terug op te starten in Australië of Nieuw Zeeland, zodat er meteen vol gas kan worden gegeven in Londen.

Al bij al is het misschien beter om de zaken op hun beloop te laten. De productie krijgt nu een beetje ademruimte, en Dominon will find a way... uiteindelijk.

Reacties

Populaire posts