'Dinos have rights too'


Nog meer nieuws van op de Licensing Expo in Londen: het opschrift 'Dinos have rights too' op een Fallen Kingdom-shirt.

Hoewel het verhaal van de sequel nog onbekend is, hebben we toch al meer dan genoeg puzzelstukken om ons een idee te vormen. Regisseur J.A. Bayona en schrijver/producer Colin Trevorrow lieten zich in interviews soms hints ontvallen, die we als volgt kunnen samenvatten:

... De film gaat over de relatie tussen dino's en mensen, niet over 'oorlog'.

... De sequel zal intiemer en donkerder zijn dan z'n voorgangers, zonder onvertrouwd aan te voelen.

... Er werd voor een groot stuk gefilmd in Hawaii (alsook de Pinewood Studios in Londen), wat doet vermoeden dat de film zich vooral afspeelt op Isla Sorna en/of Nublar.

De grootste onthulling kwam echter niet in een interview, maar in de vorm van enkele domeinnamen die Universal registreerde eind vorig jaar. Bij IslaNublarRescueMission.com en AllCreaturesHaveRights.org kan iedereen zich wel iets voorstellen, zeker?


De Jurassic Park-franchise is niet onbekend met reddingsmissies: zowel in The Lost World (Sarah Harding) als Jurassic Park III (Eric Kirby) draaide het verhaal om een redding.

Het tweede domein - en nu dus het T-shirt - zijn interessanter. Zou Fallen Kingdom niet gaan om een mensenleven dat wordt gered, maar om het leven van een dino's? 

Het spreekt voor zich dat het park waarschijnlijk gesloten is na het Jurassic World-incident, maar wat het lot van het eiland betreft, zijn er nog veel mogelijkheden. Overheden die de dieren willen vernietigen en dierenrechtenorganisaties die de dieren willen beschermen, is maar één mogelijke dynamiek.

Ook de uitbarsting van vulkaan Mount Sibo, zou een belangrijk onderdeel van het verhaal zijn.

Het lijkt er in ieder geval op dat Claire Dearing en Owen Grady, vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de dieren, op de een of andere manier betrokken zullen raken in een reddingsoperatie. De rol van Dr. Wu en InGen in dit alles, ligt moeilijker, en er is ook niet echt info voorhanden over wat zij zullen uitspoken in de sequel.

De tijd zal het uitwijzen!

Reacties

Populaire posts