Review: Triceratops JP.08


De Jurassic Park-franchise reikt verder dan boeken, films en games. Ook op het gebied van speelgoed en merchandise, worden JP-fans uitgebreid in de watten gelegd. De Electronic T-Rex JP.09 is de koning van de dino-jungle en kan tot 400 euro opbrengen op veilingsites. Let's dig.

De Triceratops JP.08 werd oorspronkelijk uitgebracht in 1993 en was vergezeld van Collector Card #10, tot er in 1994 een lichtjes gewijzigde doos kwam, en Kenner het figuur verkocht samen met Movie Collector Card #63.

JP.08 is de tweede grootste dinosauriƫr in de JPS1-lijn, alleen de Electronic T-Rex is groter. De Triceratops meet ongeveer 30 centimeter in lengte en staat in 'stapmodus', met zijn rechterachter- en voorpoot gepositioneerd alsof het dier in beweging is. Voor de rest is de houding neutraal.

Net zoals de andere grotere modellen in deze lijn, heeft JP.08 'realistische' dinohuid, die zacht en flexibel is. Alles behalve het hoofd en de onderpoten, is gemaakt van dit materiaal in plaats van plastic, waaronder dus ook de verwijderbare 'wondepatch' op de rechterflank. Onder deze patch kun je botten en rood spierweefsel zien.

Als je op de torso duwt van Triceratops, maakt hij een kopstootbeweging, net alsof hij zichzelf beschermt tegen een aanvaller met zijn indrukwekkende hoorns. Het figuur is donkerbruin/groen geschilderd, hoewel er ook variaties zijn met feller groen, en donkergroene strepen die van zijn rug naar de flanken, staart en poten lopen. De hoorns (19 in totaal) zijn beige geschilderd.

De grote Triceratops is een uitstekend figuur met de beste kopstootfunctie van alle JP-dino's. Aangezien de TLWS2-versie nooit werd uitgebracht, is JP.08 veruit de meest aantrekkelijke Trike van alle JP-speelgoedlijnen, en misschien wel een van de beste figuren van Kenner alles samengenomen.


Reacties

Populaire posts