Review: Velociraptor JP.03


De Jurassic Park-franchise reikt verder dan boeken, films en games. Ook op het gebied van speelgoed en merchandise, worden JP-fans uitgebreid in de watten gelegd. De Electronic T-Rex JP.09 is de koning van de dino-jungle en kan tot 400 euro opbrengen op veilingsites. Let's dig.

De Velociraptor JP.03 werd uitgebracht in 1993 en beschikt over de actiefeature 'Dino-Strike Slashing Jaws'. Het figuur meet ongeveer 15 centimeter in lengte en heeft een neutraal postuur, behalve dan de klauwen: de linkerklauw is naar boven gericht, de rechter hangt ietsje naar beneden.

JP.03 kan perfect op twee poten staan zonder te vallen dankzij de lange staart, die voor genoeg evenwicht zorgt. Deze specifieke raptor is uitgerust met 'slashing jaws': de kop beweegt voorwaarts en de bek gaat open als je de poten tegen elkaar duwt. Het effect? Een boosaardige bijtende beweging.

Het figuur werd drieweegs geschilderd. De onderkant (buik, keel en onderkaak, laagste stuk van de start en binnenkant van de poten) is grijs-beige, de bovenkant (kop en nek, rug en staart) zijn zwart, en alles daartussen is bruin. De armen zijn bruin in het geheel. Het zwarte schilderwerk aan de bovenkant mondt uit in zwarte strepen over de bruine stukken, vooral op de staart en nek. De klauwen zijn zwart.

De Velociraptor is een van de meest herkenbare en geliefde JP-figuren aller tijden, en ook een van de beste. 

Reacties

Populaire posts