Boek voor Jurassic World: Fallen Kingdom bevestigt nieuwe dino voor film


Spoiler-waarschuwing! Hoewel dit stuk merchandise en de beschrijving recht van de ontwikkelaar komen, is er een kans dat deze nog niet publiek mochten gaan - zeker omdat de eerste trailer nog moet uitkomen. Niet verder lezen dus als je graag via officiële marketingbronnen verneemt welke nieuwe dinosauriër te zien zal zijn in Fallen Kingdom.


Ben je er nog?


Op de trailer is het voorlopig nog even wachten, maar met mondjesmaat sijpelt er dan toch nieuws binnen voor Jurassic World: Fallen Kingdom. Dat de dreiging van een vulkaanuitbarsting een centrale rol zal spelen, is bijvoorbeeld al geweten, alsook dat fan-favorieten Blue en Rexy zullen terugkeren. Meer recent nieuws komt er via het 'Jurasssic World: Fallen Kingdom augmented reality book' van Carlon Kids, en wij worden er helemaal enthousiast van!De cover geeft niet veel weg, hoewel ook hier het vurige vulkaanthema opvalt. De beschrijving van het boek is een ander verhaal. Hoewel de beschrijving an sich redelijk vaag is, bevestigt het wel dat de Baryonyx zijn debuut zal maken in Fallen Kingdom.Carlton’s official Augmented Reality book is jam-packed with exclusive movie imagery and background facts, and lets you experience original Jurassic World dinosaurs through mind-blowing next-generation, fully interactive Digital Magic. Learn how to bond with and train alpha Velociraptor “Blue”, then use her as your protector and guide as you encounter other dinosaurs through the app. From brand-new movie dinosaur characters including awesome Baryonyx and a terrifying new hybrid breed, to old favourites like T. Rex and Stegosaurus, this Jurassic World AR book will wow readers all over again.

Baryonyx is een bipedale carnivoor die wel negen meter lang kon worden, en tot drie meter groot. Fossielen suggereren dat het dieet van deze predator voornamelijk bestond uit vis, die hij uit het water 'viste' met zijn klauwen of zijn krokodilachtige bek.

Deze dino heeft een interessante voorgeschiedenis in de Jurassic Park-franchise, zelfs al was hij nooit eerder te zien in de films. Baryonyx zou namelijk aanwezig zijn geweest op Isla Nublar tijdens de events van Jurassic Park en Jurassic World. Op de kaart van de eerste film is te zien dat hij een paddock had aan het oosten van het eiland, bij de rivier.
In Jurassic World zou je hem kunnen zien tijdens de 'Cretaceous Cruise'.

Baryonyx zou oorspronkelijk ook de belangrijkste antagonist zijn geweest van Jurassic Park III, maar hij werd op de valreep vervangen door zijn de Spinosaurus, zijn grote neef. In een vroege versie van het JP3-logo kun je zelfs de Baryonyx zien in plaats van zijn familielid met het rugzeil. Als eerbetoon identificeert Billy Brennan de Spinosaurus in JP3 oorspronkelijk als een Baryonyx, en wanneer Alan Grant hem corrigeert, zegt hij dat de Spinosaurus niet stond op de lijst van InGen.


Hoewel de Baryonyx nooit werd getoond in de films, werd er wel artwork van hem gecreëerd voor de officiële Jurassic World-website. Let wel, dit werd niet opgedragen door de filmmakers, maar door het team voor webmarketing. De visuele voorstelling zal dus waarschijnlijk niet overeenstemmen met het design in Fallen Kingdom. Eerder zagen we al de discrepantie tussen de website- en filmversies van de Pachycephalosaurus en de Parasaurolophus. Het artwork leek hier in geen geval op de feitelijke designs in de films.

De aanwezigheid van de Baryonyx is trouwens niet de enige onthulling dankzij het augmented reality-boek. Het bevestigt namelijk ook dat we in Fallen Kingdom een nieuwe hybrid te zien zullen krijgen. De naam wordt niet onthuld, maar het is aannemelijk dat het hier gaat om de 'Indoraptor', die een tijdje terug werd vastgelegd als handelsmerk. Buiten de naam zijn er geen details gekend over deze dino, buiten dan dat hij waarschijnlijk wordt afgebeeld in deze foto:


De eerste trailer voor Jurassic World: Fallen Kingdom kopt uit op donderdag 7 december, tijdens Thursday Night Football op NBC.

Reacties

Populaire posts