Nieuwe Blu Ray-covers voor Jurassic Park-trilogie


Jurassic Park is een mega-franchise die al 25 jaar meegaat. Dat moet worden gevierd met nieuwe covers voor de eerste drie films, al ontgaat de feestelijkheid mij wel een beetje - de kwaliteit van de covers hierboven is niet om over naar huis te schrijven. Bekijk ze zeker op volledige grootte en in hoge resolutie om te zien wat voor monsters het zijn. De covers laten echt te wensen over, voor redenen die verder gaan dan zwakke Photoshop-skills.

De eerste cover, bijvoorbeeld, zit conceptueel wel goed, en Alan Grant en de Ford Explorer zien er cool uit, maar echt uitgewerkt ziet het er niet uit. De Tyrannosaurus staat bovendien op een vreemde plek en het is op z'n minst gezegd vreemd te noemen dat de kop een aangepaste versie is van het mannetje uit The Lost World, en niet het vrouwtje uit Jurassic Park. Meer nog, de gebruikte kop is het misvormde exemplaar dat werd gebruikt voor Jurassic World-producten in 2015.

De T-Rex lijkt bovendien een duim te hebben, en de rechterpoot is groter dan de linker, wat betekent dat hij eigenlijk vooraan zou moesten staan. De linkerpoot werd echter gefotoshopt alsof hij vooraan zou moeten neerkomen.


De cover voor The Lost World is al even gek. En dat is als we het lelijke logo buiten beschouwing laten. De compositie ziet er gewoon slecht uit, wat frustrerend is, want de basisafbeelding is een uitstekende keuze. De afgebeelde Stego's zijn veel te groot en zijn bovendien niet afkomstig van The Lost World: Jurassic Park, maar van een drastisch anders design van Jurassic World. De twee renders op de cover zijn zelfs afkomstig van Fallen Kingdom en werden eerder al gespot op merchandise-afbeeldingen.


De cover voor Jurassic Park 3 is de minst beledigende. De compositie ziet er goed uit, de Pteranodon ziet eruit zoals in de film, en het overall beeld vat de essentie van de film. Het gezicht van Billy Brennan werd dan weer lachwekkend slecht gefotoshopt op de cover. Ook van het lelijke logo word ik niet vrolijk.


Hoe zijn deze covers voorbij quality control geraakt?

Reacties

Populaire posts