Review: Young T-Rex JP.06


De Jurassic Park-franchise reikt verder dan boeken, films en games. Ook op het gebied van speelgoed en merchandise, worden JP-fans uitgebreid in de watten gelegd. De Electronic T-Rex JP.09 is de koning van de dino-jungle en kan tot 400 euro opbrengen op veilingsites. Let's dig.De Young Tyrannosaurus Rex JP.06 kwam oorspronkelijk uit in 1993 en was vergezeld van Collector Card #1, tot er in 1994 een lichtjes gewijzigde doos kwam, en Kenner het figuur verkocht samen met Movie Collector Card #61.

Aandachtspunt: De verwijderbare 'wondepatch' voor de rechterflank zit apart verpakt in de doos, samen met de collector card. Als je een exemplaar tegenkomt waarbij de patch is aangebracht op de wond, dan is de doos geopend geweest.

JP.06 is de kleinste van de twee rexen van de JPS1-lijn, hoewel hij nog altijd 25 centimeter groot is. De jonge T-REx staat in een neutrale houding. In tegenstelling tot de meeste kleine dinofiguren, is hij uitgerust met 'realistische' dinohuid (hoe die er ook mag uitzien), en is hij gemaakt van flexibeler en zachter materiaal dan het gewoonlijke harde plastic. Alleen de armen, de onderkant van de poten en de binnenkant van de bek zijn niet gemaakt van het rubberachtige materiaal.

Op de rechterflank zit een stukje huid dat kan worden verwijderd, waardoor een Dino Damage-wonde wordt onthuld, die witte ribben en rood spierweefsel toont. De patch zelf is ongeveer symmetrisch van vorm. De twee-vingerige armen zijn de enige beweegbare lichaamsdelen.

De jonge T-Rex is veelal geschilderd in een lichtbruine aardekleur, met kleine donkerbruine strepen die over de rug lopen van achter de kop tot het puntje van de start. Op de bovenbenen, poten en snuit staan extra donkerbruine vlekken. De buik en de onderkant van de start zijn beige van kleur. 

De kleine gelen ogen met zware irissen en witte pupillen zitten in donkerbruine oogkassen. De bek van het figuur staat open en toont witte tanden, een donkerroze tong en extra donkerroze accenten. Op de rechterpoot zie je een onderaan een JP-logo met het nummer '.06'.

Het figuur heeft twee actie-features. De eerste is de typische Dino Damage-wondpatch, die je kunt terugvinden op de meeste non-elektronische dinofiguren van de eerste JP-lijnen. De tweede optie? Bijtende kaken. Deze feature is echter redelijk cheap, omdat het alleen de zachte huid is die zorgt voor de beweging.  Dat gebeurt door in de nek te knijpen, niet door een knop onderaan zoals in het geval van de grote rex.

De JP.06 is een klassiek rex-figuur dat mooi geschilderd is, met gedetailleerde en flexible huid, en een coole Dino Damage-wonde. Hoewel de action feature eerder lame is, blijft dit figuur dubbel en dik de moeite waard.

Reacties

Populaire posts