Iron Studios pakt groots uit op CCXP


Jurassic Park-fans en -verzamelaars gaan een mooie tijd tegemoet, zoveel is zeker. Iron Studios wist nog maar recent de Jurassic Park-licentie te verkrijgen, en ze beslisten om het ijzer te smeden als het heet is: op de Comic Con Experience in São Paulo, waar de trailer voor Fallen Kingdom in primeur werd getoond, onthulden ze prachtige nieuwe statues.

De set is gebaseerd op de iconische uitbraakscène van de Tyrannosaurus in Jurassic Park, en Iron Studios wist met veel oog voor detail elke nuance te capteren. De schaal? Een indrukwekkende 1/10, wat betekent dat de stukken groot zijn, zo groot zelfs dat ze met gemak uittorenen boven andere JP-collectibles. Iron Studios spared no expense!Voor de eerste keer ooit kunnen fans een Tyrannosaurus Rex-miniatuur kopen met kleuren die trouw zijn aan het iconische dier uit de film. Hoewel er in het verleden al fantastische JP-collectibles zijn gemaakt, zaten er geen tussen die de kleuren ooit 100 procent goed kregen - gesatureerde bruintinten en felle kleuren haalden altijd de bovenhand. 

Een running joke binnen de community is dat Universal zelf niet weet welke kleur de Rex eigenlijk heeft, maar Iron Studios heeft nu duidelijk z'n huiswerk gedaan.De kleuren stemmen overeen met de donkere, gedempte kleuren van het dier in de film, en ook de subtiele strepen zijn perfect vastgelegd, net als de dieper gekleurde oogkassen. De Rex heeft een zeer intense blik, alsof ze Dr. Alan  Grant echt in de smiezen heeft, en brult triomfantelijk. Elk detail van het lichaam werd gesculpteerd met met veel focus en oog voor detail, tot de kleinste builtjes en bultjes toe. Ook de verf is fantastisch, en dat over het hele lijf.De Ford Explorers kregen hetzelfde niveau van aandacht. Werkelijk elk detail zit goed: van de JP-tg die aan de achteruitkijkspiegel hangt tot de kist met vuurpijlen en de parkbrochures in de koffer. Ook de schade die werd aangebracht door de Rex, is perfect vereeuwigd. Zelfs het effect van regen werd toegevoegd om echt de sfeer van de scène te vangen.Dr. Alan Grant en Ian Malcolm kregen miniaturen die ontzettend trouw zijn aan hun respectievelijke acteurs, Sam Neill en Jeff Goldblum. Hun uitdrukkingen, de modder die rond hun voeten zit... Deze beelden geven de zelfs de kleinste details weer. Je hoeft het niet verder te zoeken dan de vuurpijlen in hun handen. Of wat dacht je van de ketting rond Malcolms nek?


Aarzel niet om Iron Studios te volgen op Facebook en Instagram, en check hun officiële website hier

Reacties

Populaire posts