Samenvatting: Episodes 1-4 Van De Motion Comic! Kunnen We Al Zaken Afleiden Voor "Jurassic World III"? 🕵️Op 29 november werd de eerste aflevering van de Jurassic World motion comic op de wereld losgelaten. In de loop van december volgden nog eens drie afleveringen. 

First things first: hoe dankbaar mogen we zijn als Jurassic-fans dat de canon zich blijft uitbreiden? 

Met de eerste drie films moesten we echt op onze honger blijven zitten, maar sinds Jurassic World/de soft reboot worden de 'gaten in het DNA' altijd maar meer en op verschillende manieren ingevuld.

Waar we vroeger de games hadden en educated guesses via fanfiction, krijgen we nu (onder meer) de Masrani Global-website, heel het DPG-verhaal, de short Battle At Big Rock...

And now, to the main event.

De eerste aflevering, "A Rising Tide" werd op 29 november gedeeld via het officiële YouTube-kanaal van Jurassic World.In de aflevering maken we kennis met Rebecca Ryan, een nieuwslezeres die zo'n beetje de hoofdrol van de motion comic op zich neemt. Het zal interessant zijn om te zien of ze ook in de film zal opdagen (of op z'n minst genoemd worden). Tijdens de aflevering wordt verslag gemaakt van een Mosasaurus die voor de kust van Hawaii de surfers terroriseert. Het beeld is jullie ongetwijfeld ook bekend van Fallen Kingdom:
De tweede aflevering draagt de titel "Dinosaur Crossing". Hierin krijgen we te zien dat er een nationale noodtoestand wordt afgekondigd omdat er steeds vaker gevaarlijke situaties met dino's voorvallen. 
De aflevering zoomt verder in op Rebecca's man, die werkt bij het Department of Wildlife. In de aflevering wordt hij opgeroepen voor een job, maar hij rijdt z'n wagen vast omwille van een omgevallen boom. Vervolgens is hij getuige van een gevecht tussen een Triceratops en een Ankylosaurs. Cool om eens een gevecht te zien tussen twee herbivoren!

De derde aflevering is getiteld "The Roar That Rules It All".


In deze aflevering krijgen we Rexy te zien die een zoo binnenvalt, en er de confrontatie aangaat met een leeuw. Een echt King vs. Queen moment dus. En jullie waarschijnlijk ook wel bekend van de film Fallen Kingdom.
De man van Rebecca is ter plaatse en beveelt een team om Rexy naar de ravijn te jagen met helikopters. Daar zou ze minder schade kunnen berokkenen. 

Later in dezelfde aflevering zien we Rebecca, die na een verslag over de Rex het nieuws brengt dat enkele Pteranodon in Las Vegas, Nevada toeristen aanvallen. Deze scène weerspiegelt de after-credits scène die we na Fallen Kingdom te zien kregen.

De vierde en (voorlopig) laatste aflevering is getiteld "Dinosaur Territory". De aflevering brengt ons naar het Big Rock National Park, waar een Nasutoceratops en een Allosaurus veel schade hebben aangericht. 

Het gevecht kregen we ook daadwerkelijk te zien in de shortfilm "Battle At Big Rock". Terwijl het Department of Wildlifde de schade aan het opnemen is, keert de Allosaurus terug naar de site, om er opnieuw veel schade aan te richten. Rebecca weet zich te verschansen in een holle boom, maar ze wordt al snel ontdekt door de dino. En met deze cliffhanger eindigt het verhaal!

Reacties

Populaire posts