Mijn favoriete scènes en easter eggs in de Jurassic-franchise.

De films in het Jurassic-universum zitten niet alleen qua opbouw goed in elkaar, er blijft ook altijd iets te analyseren en te ontdekken voor de fans. Hieronder een overzicht van mijn favoriete scènes en easter eggs.

SCÈNES

1. T-Rex Attack. Deze fantastische scène is een van mijn absolute favorieten.  De voestappen, het vibrerende water, de score van John Williams die helemaal wegvalt... Deze scène van een 8-tal minuten is een huzarenstuk van spanning, scale en opbouw. Tim en Lex spelen hun rol uitstekend, maar de show wordt helemaal gestolen door de T-Rex.


EASTER EGGS

1. Jurassic Park Europe. Als je Crichtons boek hebt gelezen, weet je dat John Hammond van plan was om, na Isla Nublar, ook een Europees park te open in de Azoren. Daarover wordt met geen woord gerept in de film, maar tijdens de fantastische lunch-scène is wel promoateriaal te zien voor het park in Europa.


2. SS Venture. De boot die de T-Rex en het jong naar het vasteland vervoert, heet 'The Venture'. Dat is dezelfde naam als de boot die King Kong naar New York City bracht in 1933. Wist je trouwens dat Spielberg te zien is in de reflectie van het TV-scherm als Julianne Moore en Jeff Goldblum op het einde van de film naar het journaal kijken?


3. Chaos Theory. 4. Congresswoman Delgado. Het was cool om te zien hoe Claire in Fallen Kingdom alles op alles zet om de dino's op Isla Nublar te redden. We horen en zien haar een gesprek voeren met US congresswoman Delgado, wat waarschijnlijk geen toeval is. Animator Ricardo Delgado was namelijk sterk betrokken bij de concept art en storyboarding van de Spinosaurus in Jurassic Park 3.


Reacties

Populaire posts