'Jurassic World: Dominion' betekent de start van 'a new era'


Ik geef het al een paar weken aan, maar nu is het dus officieel: 'Jurassic World: Dominion' zal niet het einde betekenen van de Jurassic Park-saga. In een interview met Collider gaf producer Frank Marshall namelijk het volgende te kennen over de plaats van Dominion in het grote geheel:


"No it's not the conclusion of the franchise. It's the start of a new era. The dinosaurs are now on the mainland amongst us, and they will be for quite some time, I hope."

Dit hoeft niet meteen als een grote verrassing te komen gezien het einde van 'Jurassic World: Fallen Kingdom' en het commerciƫle succes van de franchise. De dino's zijn nu vrij op de wereld, en dat kan je niet zomaar ongedaan maken, zoals Eli Mills zich liet ontvallen in FK. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos, en met een live-action reeks in de maak en regisseur Colin Trevorrow die eerder al alludeerde naar meer films, was het eigenlijk maar wachten op de bevestiging.

Het is heel spannend om te zien waar de toekomst van de franchise ons zal brengen, zeker met de mogelijkheid van nieuwe schrijvers en regisseurs die hun eigen stijl en ideeƫn zullen toevoegen aan het evoluerende verhaal. Tot dan is het uiteraard nog wachten op 'Jurassic World: Dominion', dat z'n opnames in Londen zal hervatten als de nodige protocollen met betrekking tot COVID-19 zijn uitgerold, en de schema's worden bijgesteld. Hoewel 'Dominon' niet het einde van de franchise zal betekenen, wordt het hoogstwaarschijnlijk wel het laatste wapenfeit van Alan Grant, Ellie Sattler, Ian Malcolm, Claire Dearing en Owen Grady. Voor de nieuwe films verwachten we nieuwe gezichten en verhalen, maar een occasionele cameo zou natuurlijk altijd perfect kunnen.

Als ik zelf zou mogen kiezen, dan zijn er drie films die ik erg graag zou zien in het 'nieuwe tijdperk'. Daarbij hoef ik trouwens niet meteen 'nieuwe' films. Mijn voorkeur is namelijk om Star Wars-gewijs enkele hiaten in te vullen.

HAMMOND: THE EARLY DAYS OF JURASSIC PARK

Er zit volgens mij heel veel vlees aan de voorgeschiedenis van Jurassic Park. Het levensverhaal van Hammond, zijn ontmoeting met Lockwood en Wu, het kloonproces en de eerste succesvolle exemplaren, de ruzie met Lockwood, de aanloop naar/bouw van het eerste park. Dit kan fantastisch materiaal opleveren voor een Jurassic-film!

ISLA SORNA

Het moet gezegd: Isla Sorna blijft een mysterieus eiland dat lang niet alle eer is aangedaan. Het zou fantastisch zijn om de canon verder aan te vullen met het achtergrondverhaal van de Spinosaurus, wat het effect was van de storm op het eiland, en wat er precies gebeurde tussen JPIII en Jurassic World. De website van de Dinosaur Protection Group probeert in zekere zin verklaringen te geven, maar het blijft allemaal wat magertjes. Meer Isla Sorna please!

THE EVOLUTION OF CLAIRE

Ik hoef niet per se een letterlijke verfilming van het boek, maar het zou super-interessant zijn om meer inzicht te krijgen in het leven van Simon Masrani en de aanloop naar Jurassic World.

JURASSIC PARK 4.5

Het zou mooi zijn om een bruggetje te slaan tussen Jurassic World en Fallen Kingdom: denk bijvoorbeeld aan wat er gebeurde met het park na de uitbraak van Indominus Rex, en het hele verhaal van de Indoraptor (en haar zus), Lockwood & Maisie, en Wu.

JURASSIC PARK: REDEMPTION

Dit werd eerder al geteased door acteur Joseph Mazzello aka Tim Murphy. De acteur zou het namelijk wel zien zitten om terug op te draven als Hammonds kleinzoon en de erfgenaam van Jurassic Park. De basis van het verhaal zou de comic 'Jurassic Park: Redemption' kunnen zijn. Daarin is Tim gestart met de bouw van een nieuw Jurassic Park. Hij heeft Henry Wu ingeschakeld om nieuwe dino's te maken in een geheime ondergrondse locatie. Wu gebruikt daarbij een nieuwe methode, op aanraden van Alan Grant. Hoewel Tim specifiek heeft opgedragen om geen carnivoren te maken, gebeurt dat toch.

Wat zou jij graag zien van Jurassic Park in de toekomst?

Reacties

Populaire posts