Dino in de kijker: de SpinosaurusVandaag bespreken we de Spinosaurus. De Spino is een therapode dino die in Noord-Afrika leefde tijdens het Krijt. De Spinosaurus is de grootste carnivoor, zelfs groter dan de Giganotosaurus en de Tyrannosaurus Rex. Zijn meest onderscheidende kenmerk was de vin op z'n rug. Deze zeilachtige vin bestond uit wervels die uit de ruggengraat kwamen. De wervels van de Spino waren gigantisch. De grootste zelfs meer dan 1,7 meter. De dino gebruikte deze vin waarschijnlijk om er groter uit te zien, en misschien zelfs om een partner aan te trekken.

De Spinosaurus mocht niet opdraven in de boeken van Michael Crichton. Hij speelt in Jurassic Park III wel de vervanger van de Tyrannosaurus Rex in het eerste boek, specifiek dan de scène waarin Rexy het raft van Dr. Grant en de Murphy-kids aanvalt in het hoofdstuk 'Het Park'. Die scène werd gerecycleerd in Jurassic Park III, als de Spino de boot van Dr. Grant en de Kirby's aanvalt. Leuk weetje: het is uiteindelijk een vuurpijl geworden die Grant afvuurt om de Spino bang te maken, maar er was ook een geschrapt alternatief waarbij hij het resonatiekamer-replica gebruikt om de Velociraptors aan te zetten tot de aanval. Die scène kennen we natuurlijk van Jurassic World.


JPIII is de enige film waarin de Spinosaurus fysiek opduikt. In Jurassic World zien we ook nog het skelet van een Spino, en er gaan geruchten dat het de restanten zijn van het exemplaar in de vorige film. Er zijn echter een paar verschillen (de neuskam en de tanden, bijvoorbeeld), dus zeker is dit echter helemaal niet. In de film vernielt Rexy het skelet, wat zou moeten doorgaan voor poetic justice, aangezien de Spino in JPIII niet echt geliefd was voor het doden van de fan-favoriet Rex.

Geen teken van de Spino in Fallen Kingdom. Sommige community members willen de Spinosaurus graag terugzien in Dominion, maar ik denk dat de dino al een goeie arc heeft gehad en dat ret-connen niet ideaal is. In april deelde het Twitter-account van Jurassic World nog een tweet van The New York Times die alludeerde naar de Spino met het bijschrift 'Stay out of the ocean'. Het is onduidelijk of dat iets betekent voor de zesde film.


Reacties

Populaire posts