juni

JURASSIC TIME ONTHULT NIEUW PROJECT 'JURASSIC MEMOIRS' EN 5-DELIGE MICHAEL CRICHTON-AUDIOREEKS

Omdat de Jurassic-films zo spectaculair zijn, wordt soms vergeten dat er in de beginfase van het development en tijdens de pre-productie verschillende pistes worden verkend op basis van MIchael Crichtons bronmateriaal. Tot nu. Jurassic Time is gestart met een cool nieuw project, waarbij aandacht wordt besteed aan de vele ideeën die sneuvelden in het development-stadium van Jurassic Park. Er worden nooit-geziene concepten besproken, soms met herinneringen van zij de betrokken waren bij de productie. De eerste release, 'Michael Crichton's Adaptation of Jurassic Park', is een 5-delige audio-analyse die de variaties bespreekt van Crichtons verschillende screenplays, en het eerste deel is sinds kort beschikbaar. Daarna volgt 'Rick Carter's Adaptation of Jurassic Park', en dat wordt een audio-drama met visuals. Jurassic Time kwam eerder al met de audiobook-achtige memoires van John Hammond, met recordings van Richard Attenborough uit de videogame Trespasser. Ga zeker de website bekijken, want de concept art en storyboards die er worden gedeeld, zijn enorm zeldzaam en echt de moeite!

GOOGLE EN LUDIA BRENGEN JURASSIC WORLD-DINO'S NAAR GOOGLE SEARCH VIA AR

Universal Brand Development, Amblin Entertainment, Ludia en Google hebben een partnership gestart om 10 dino's van de Jurassic-franchise naar Google Search te brengen. Als je op zoek gaat naar dino's op je smartphone, kan je via 'View in 3D' een 3D-model van een dino zien, en je kan roteren en inzoomen voor een close-up. Je kan daarna de dino toevoegen aan je omgeving, en via AR kun je de positie en de schaal aanpassen. Via Android kun je zelfs het volume regelen en voetstappen en gebrul horen. Er zijn tien dino's beschikbaar, waaronder de T-Rex, de Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon en Parasaurolophus. Google meldt in z'n persbericht dat de technologie achter Ludia's 'Jurassic World Alive' werd gebuikt om de dino's zo realistisch mogelijk te maken. Je kan via dit nieuwe initiatief zelfs AR-video's creëren en je favoriete scènes uit de franchise naspelen!


DODGSON KEER TERUG IN DE ZESDE FILM

...wat ons naadloos brengt bij nòg een nieuwtje. Acteur Campbell Scott zal namelijk de gigantische cast van Jurassic World: Dominon vervoegen om in de huid te kruipen van Dodgson. We hebben niet meer van het personage gehoord sinds Jurassic Park uit 1993 en zelfs dan kregen we maar een kleine cameo van enkele minuten. We weten dat hij voor een niet nader genoemd bedrijf werkt (Biosyn!) en dat hij dino-embryo's wil stelen via CryoCan scheerschuim. De fans van het boek weten dat Dodgson een grotere rol speelde in Crichtons originele verhaal, namelijk als hoofd van het rivalerende bedrijf BioSyn, en dat hij heel agressief is in zijn queeste om van zijn bedrijf het grootste genenbedrijf ter wereld te maken. Het werd intussen bevestigd dat Dodgson nu de CEO is van BioSyn en dat hij Steve Jobs-achtige industry leader zal spelen. Nu Dodgson terugkeert, staat het als een paal boven water dat BioSyn een belangrijke rol zal spelen in Dominon. Waren er BioSyn-afgevaardigden aanwezig op de veiling in Lockwood Manor tijdens Fallen Kingdom? Zijn ze volop mensen aan het klonen en hebben ze Maisie nodig om de een of andere reden? Hebben ze ooit de verloren CryCan terug opgediept, en zijn ze al sinds '93 zelf dino's aan het klonen? De mogelijkheden zijn eindeloos, en het wordt bijzonder spannend om te zien wat Colin Trevorrow en Emily Carmichael in petto hebben. Dodgson werd oorspronkelijk gespeeld door Cameron Thor, maar aangezien de acteur met de wet in aanraking is gekomen, werd hij ge-recast voor Jurassic World: Dominion. Je kent Campbell Scott misschien van zijn rollen in House of Cards, The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2. Ik kan al niet wachten om te zien wat Dodgson zal uitspoken in Dominion!


MATTEL EN ENTERTAINMENT EARTH KONDIGEN DENNIS NEDRY BARBASOL-SET AAN

Mattel en Entertainment Earth gaan San Diego Comic Con weer gepast vieren. Na Hammonds figuur in 2019, kondigden ze nu Dennis Nedry aan, verpakt in het iconische CryoCan, dat elektronisch is, zinnetjes zegt en zelfs licht geeft. Nedry was beschikbaar voor pre-order via Entertainment Earth, maar verkocht razendsnel uit. Het figuurtje zegt onder meer 'Ah ah ah! You didn't say the magic word!', 'I'm totally unappreciated in my time.' en 'Dodgson! Dodgson! We've got Dodgson here!".


JURASSIC PARK OPNIEUW OP NUMMER 1 IN DE VS

27 jaar na z'n originele releasedatum, is Jurassic Park terug nummer 1 in de VS, en dat voor de vierde keer sinds 1993. Cinema's zijn stilletjes terug de deuren aan het openen, en er zijn outdoor cinema's en drive-in in heel Amerika die films tonen aan fanaten. Jurassic Park is een van de films die wordt getoond, en de film verdiende 517.000 dollar verspreid over 230 locaties. Ook Spielbergs Jaws werd getoond, en die verdiende 516.000 dollar, waarmee Universal dus de twee topposities wegkaapt. In '93, toen JP uitkwam, was de film drie weken lang nummer 1, en met de verkoop van de afgelopen drie weekends, heeft de film nu in totaal 404 miljoen dollar opgebracht. Leuk om te zien dat de film cinemagangers blijft entertainen!

OPNAMES VAN JURASSIC WORLD: DOMINION HERVATTEN OP 6 JULI

Universal Pictures heeft bevestigd dat de opnames van Dominion terug zullen starten op 6 juli, wat het de eerste grote productie maakt die heropstart na de wereldwijde shutdown naar aanleiding van Covid-19. Achter de schermen is hard gewerkt om de productie te kunnen hervatten, en het productieteam heeft verschillende veiligheidsprotocollen geïmplementeerd zodat de cast en de crew op een veilige manier kunnen terugkeren naar de set. In de persmededeling wordt onder meer gezegd "We're confident that we can move forward with limited delay in production."
Universal Pictures heeft samengewerkt met de British Film Council en vakbonden in de VS om de nodige veiligheidsstandaarden te halen. Er zou zo'n 5 miljoen dollar worden gespendeerd aan duizenden tests voor de rest van de opnamen. De cast en crew zullen getest worden voor ze terugkeren naar de set, en dan verschillende keren tijdens het filmen. De grote vraag die overblijft: zal de release date worden uitgesteld om de verloren maanden goed te maken? De productie zal maar een klein beetje worden vertraagd, maar we weten nog niet wat dat betekent voor de film. Verschillende animatronics op grote schaal waren in mid-development toen de productie werd stopgezet, en die animatronics vragen crews die nauw met elkaar samenwerken. Zullen er scènes aangepast worden om meer te leunen op visuele effecten in plaats van praktische? Hopelijk is dit niet het geval, dan kan de film beter worden uitgesteld zodat de productie het nodige werk kan inhalen. Hoe dan ook, is dit sowieso fantastisch nieuws en we zullen ongetwijfeld snel meer horen!


Reacties

Populaire posts